Ustanak (6. novembar – crtica)

piše: Vlada Todorović

 

 

094. CRTICA – pamti (pa vrati)

Koliko brojeva telefona znate napamet? To apsolutno nije najbitnije svetsko pitanje, ali, eto… Ja sam se uvek divio ljudima koji su znali gomilu brojeva telefona napamet. Meni to, uglavnom, nije bilo potregno. Svo društvo je bilo u kraju, okupljali smo se na jednom igralištu i nije nam padalo na pamet da se zivkamo telefonima. Naravno, to je bilo pre mobilnih, interneta…

Elem, sa dolaskom modernih sredstava za komunikaciju, lagano je nestala potreba da pamtimo brojeve telefona. Ionako ih imamo ubačene u mobilnom, odmah vam se pokaže ko vas zove, nema iznenađenja.

Da li je onda lakše? Da li nema više „memorijskih izazova“? Voleo bih da je tako. No, brojeve telefona zamenili su PIN kodovi kartica, šifre za mejlove, fejsbukove, tvitere… Nekada smo pamtili samo brojeve. Šest do sedam cifara i dosta. Sada sam morao šifru za wi-fi da učim ko pesmicu. I brojevi i slova, i velika i mala i interpunkcijski znaci. Živeo napredak! Pamti – pa vrati!
1(Foto:programming4.us ,ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s