Uranak (23. novembar – crtica)

Piše: Vanja Savić

Kilogrami, kilogrami, kilogrami… gde god da se okrenem, poželim nešto da probam, što od jela što od garderobe, čujem istu reč.. kilogrami. Pazi šta jedeš da se ne ugojiš, dobićeš višak kilograma pa nećeš moći da uđeš u te farmerice…Trudna si? Aaa divno, pazi da se ne ugojiš, nemoj da jedeš za dvoje, dete će biti krupno i sklonije dijabetesu… Porodila si se? Aaaa divno, kad misliš da skineš višak kilograma? Beba je preslatka, a da nije malo buca? Šta, samo sisa? Pa dobro, možda da joj uskratiš koji podoj? I tako od bebe do babe uskraćujemo neki obrok, neku namirnicu i sve zarad kilograma. Nekako se uvek neko nađe da vidi taj naš višak kilograma.

Pitam se samo po čijim je to standardima? Šta ako ja želim da imam tih 5 kg više? I nije mi jasno kako na omotu od čokolade piše 300 gr, a ja uvek posle nje imam kilogram više? Da nije od vode? Ipak se u vodi nalaze razni metali, nemetali i svašta nešto. Biće da je od vode koju pijemo posle jela. I eto, dragi moji, došli smo do revolucionarnog otkrića. Nije hrana kriva za naše kilograme, već tečnost koju unosimo posle jela. Zaključak, smanjite unos tečnosti i imaćete idealnu liniju. Dobro jutro.
1(Foto: www.boom997.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s