Ustanak (5. decembar – crtica)

Piše: Suzana Gajić

 

Napajanje Majdanpeka i okoline električnom energijom ponovo je uspostavljeno. Grad je 70 sati bio bez struje, a nema ni vode, ni daljinskog grejanja. Bez struje je Boljevac i okolna sela, ali i pojedina sela iz svrljiškog kraja. Donji Milanovac je posle 70 sati dobio električnu enegiju, dok su okolna sela i dalje bez nje. Radnici Elektromreže i Elektroprivrede su, u veoma teškim uslovima, ipak uspeli da osobe sistem.

A, naravno, taj deo Srbije su obišli i ministri. Ministar rada, koji je juče posetio Majdanpek, poručio je da država dobro funkcioniše u teškim uslovima. Juče je i ministar energetike obišao radove na dalekovodu. I potpuno van svih očekivanja, ledenica se obrušila na glavu ministra. Srećom, nosio je kacigu, koja je pukla, ali je sam ministar ostao nepovređen, ako izuzmemo modricu. Sve se dogodilo pred okom kamere, dok je ministar davao izjavu. Ono što plaši je da se u kadru par sekundi pre pada ledenice video kamerman iza leđa ministra, bez kacige na glavi. Na snimku, koji se brzo proširio internetom, čuje se i komentar da je ministru kaciga spasila glavu. Sa jezom prolazi misao, šta bi se dogodilo da je ledenica pogodila kamermana? A onda se ređaju pitanja – zašto se uopšte vode ekipe novinara na mesto gde mogu da padnu ledenice, bez ikakve zaštite? Lepo je što su ministar i njegov pratilac imali kacige, a šta je sa novinarima? Možda nije bilo dovoljno kaciga, ili niko nije o tome ni razmišljao. Verujemo ministru rada kada kaže da država funkcioniše dobro u teškim okolnostima, ali ako ministar energetike i ekipa oko njega ne razmišlja u pravcu da je potrebno zaštititi sve, a ne samo one koji se slikaju, onda se postavlja pitanje kako država funkcioniše kada nisu teški uslovi i koliko se uopšte razmišlja o bezbednosti nekoga ko nije ministar?

Dobro jutro!

1(Foto: Preentscreen TVN1)

 

Advertisements

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj, kako se ono zove?" Za pete: Davkin gazda (Davka je najluđi pas na svetu) Za šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za one kod kojih radim, a koji traže sponzora: "Legenda" Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za kasirke u samoposluzi: Onaj neobrijani što stalno kupuje i veliku kesu Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s