Uranak (6. decembar – crtica)

Piše: Vlada Todorović

 

CRTICA – košašavica za spas Smedereva

Razduvala se „košašavica“! Neprijatno, je l’ da? Svakako! Vitke devojke kukaju za ciglama kao obaveznom elementu „prve pomoći“ za jugostočni vetar sa udarima do 11 metara u sekundi. Može i brže.

Jedan od „nusproizvoda“ košae su i kese za đubre. Pardon. Loše objašnjeno. Ne nastaju kese za đubre od košave, već su pobuđene da napuste svoja obitavališta – čitaj: kontejnere, i da se rastrče po parkovima, ulicama, a bogami i da „okite“ pojedino drveće. Naravno, daleko bi bilo lakše da se Srbi, po default-u, ne rađaju u čamcu i ne umeju da zatvore vrata za sobom. Ili, makar, da zatvore kontejner.

No, u svakoj situaciji treba gledati unapred i razmišljati pozitivno! Predlog – umesto ovih biorazgradivih kesa koje lepršaju po komšiluku, koristiti kese od rđajućeg metala – da se lakše razgrade, zlu ne trebalo. Takve kese neće moći da lete unaokolo kud se njima ćefne, a ako i budu odbačene, njih će sigurno rađe pojedinci skupljati kako bi zaradili neki dinar od sekundarnih sirovina. Konačno – šlag na torti! Eto prilike da konačno angažujemo sve kapacitete železare u Smederevu!

Jedina mana ove fabulozne ideje? Odlazak do samoposluge u sred grmljavine…

Plastic bags in tree at Southport, Merseyside(Foto: rhizome.org, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s