Uranak (13. decembar – crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Ne verujem u horoskop,  ali obavezno kad naletim, pročitam godišnji. Sad je vreme tih prognoza tipa „šta nas čeka u 2015. godini“ pa takvo štivo niče kao pečurke posle kiše na svim mogućnim i nemogućim mestima. Zabavilo me je to što će mene ove godine pratiti opšta sreća i blagostanje. Prvo će mi kao, biti teško, pa će onda da mi svane. Ljubav će biti konačno usklađena sa mojim potrebama i slobodnim vremenom, a posao neće trpeti odlaganja jer ću sebi postaviti više ciljeve. Ne znam samo šta će na ovo da kaže moja žena, pogotovu za ono „usklađena ljubav sa slobodnim vremenom“. Malo švalerski zvuči?

1
Nego, manimo moju ženu, a šta je sa našom Srbijom, kakva nju godina čeka sa sve nama u naručju?  Spreman sam da „preuzmem odgovornost“ i počnem da obavljam funkciju  državnog astrologa i sve pogodim. Prvo, plate i penzije, ostaju manje za deset posto, sto odsto kad vam kažem. Dalje, evro će sigurno vredeti više od 120 a manje od 200 dinara. Sto odsto! Kupovna moć će dodatno opasti, ali će da poraste čim trgovcima roba počne da zaudara od stajanja. Kad se to desi biće potrošačkih  akcija, sto odsto! Biće smanjen broj zaposlenih, bar u javnom sektoru. Sigruno je da  Srbija i u sledećoj godini nastavlja da grabi ka Evropskoj uniji, a takođe progrnoziram da se sto odsto ne zna šta će u narednoj godini biti od Južnog toka. Sigurno je da u sledećoj godini moramo da  prodamo Telekom, ako postignemo dobru cenu, garantovano, sto odsto! I u sledećoj godini pravićemo se da je sve u redu, verovati u bolju neku sledeću novu godinu, očekivati čuda, a ona se ipak neće desiti.  A dani će i dalje svitati, neki ranije, neki kasnije. Zavisi samo od godišnjeg doba. Sto odsto! J

Dobro jutro!

(Foto: www.budda.mn ilustracija)

Advertisements

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj, kako se ono zove?" Za pete: Davkin gazda (Davka je najluđi pas na svetu) Za šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za one kod kojih radim, a koji traže sponzora: "Legenda" Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za kasirke u samoposluzi: Onaj neobrijani što stalno kupuje i veliku kesu Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s