Ustanak (17. decembar – crtica)

Piše: Vlada Todorović

 

CRTICA – trči, trči, trči…

Sport i rekreacija za mladi organizam u razvoju su nešto što se ne dovodi u pitanje! Znaju to i mlade majke, pa mi je drago kada vidim kako se posvećuju svom podmladku!

Dobro, ima tu jedno – ali. Tako, pre neki dan, u sred večeri nailazim na pešački prelaz. Crveno za pešaka, zeleno za automobile. Svi uredno stoje i čekaju promenu na semaforu. Osim, gle čuda, dve mlade majke koje su uhvatile za ručice svoje 4-5-godišnju decu i uz neizbežno „trči, trči, trči…“ sprintuju preko pešačkog. Na crveno.

Nije to baš poučno. Znam da mi uvek deluje nadrealno kada majka sa detetom stoji uredno na pešačkom jer je crveno, u daljini nema ni naznake od automobila. Drugi prelaze. A ona mora da objasni detetu zašto rade to što rade. Svakako teže, nego kada uhvatite dete za ruku i prevučete ga pešačkog dok se ka vama zaleće automobil/kamion/autobus.

No, ko zna. Možda su nastupili neki novi trendovi u vaspitanju dece. Možda dobijemo novog atletskog šampiona. Samo da znate ona dva rekorda Daneta Korice, na 5.000 i 10.000 metara, su preko 40 godina neoboreni! Doduše, to je malo teže porediti sa nekoliko metara pešačkog prelaza ali od nečega mora da se počne! Znači: Trči, trči, trči…
1(Foto: www.crimesensemag.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s