Ustanak (24. decembar – crtica)

Piše: Vlada Todorović

 

 

CRTICA – veštačka inteligencija protiv pekmeza od šljiva

Sedimo drugarica iz Nemačke i ja i pričamo o veštačkoj inteligenciji. Ona je došla na odmor u Srbiju, pred predstojeće praznike, i filuje me najnovijim informacijama. I za ono što mislite da je i dalje naučna fantastika… zabrinuli bi ste se kada bi shvatili koliko je blizu ostvarenja. I kakve sve probleme može da napravi.

Osam sati kasnije stojim na ostrvu između dve kolovozne trake i čekam rođaka koji treba da mi isporuči neke tegle sa koječime interesantnim. On je otišao do aerodroma po prijateljicu, pa će u povratku kući da svrati pored mene. Ne poznaje baš dobro moj kraj, pa će posao da prepusti navigatoru u kolima. Kada smo se dogovarali šta i kako, jednostavno nismo znali koju će putanju da izabere kompjuter i sa koje strane će da priđe mestu gde sam ja. A nije svejedno.

Ispostavilo se da sam se ja strateški odlično postavio, primopredaja obavljena! Ne znam kako bi veštačka inteligencija proslavila uspešno obavljen zadatak, ali ja znam da je par minuta kasnije stradala jedna tegla pekmeza od šljiva! Po receptu moje tetke! Prste da poližeš! Čak i one – virtuelne!
1(Foto: galleryhip.com ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s