Ustanak (12. januar – crtica)

piše: Ru Šavr

 

 

SUHOMESNATA CRTICA

Pre dva dana u Mačkatu kod Zlatibora otvoren je 15. po redu Sajam suhomesnatih proizvoda. On se još narodskije zove Pršutijada, što odmah svima zvuči poznato i doziva asocijacije sa ukusom dima. Zna se da je tu bilo čuvenih zlatiborskih proizvoda: pršute, slanine, stelje, kobasica, čvaraka i još koječega.

Iako nisam bila tamo da se lično uverim u kvalitet ovih specijaliteta, sklona sam da poverujem da je sve bilo kako treba i da sudije nisu bile pristrasne. A sigurno im nije bilo lako. Tu je svako, jasno, izneo najbolje što ima, a vi sad, čik, izaberite najbolje… No, ovu crticu pišem zbog toga što su dodeljene tri nagrade u različitim kategorijama. To što su nagrade za pršutu i slaninu dobili domaćini Rade i Milija, nije previše interesantno jer to smatramo uobičajenom stvari, meni je zanimljivom što je u kategoriji ovčije stelje i kobasica nagradu dobila izvesna Ružica, mlada Mačkaćanka sa fakultetskom diplomom, koja je, eto, pokazala da i žene imaju šta da kažu i u oblasti poljoprivrede. Nije to zato što je moja imenjakinja, verujte… Meni je neobično to što u vremenu u kome se žene uglavnom ističu kao psilološkinje, andragoškinje, kustoskinje i poslanice, neko nastupa kao uspešna poljoprivrednica, ako bi se to tako moglo nazvati.

U svakom slučaju, bravo za Ružicu Stojanović!

Dobro jutro!

1(Foto: zlatibor.tv, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s