Ustanak (15. januar – crtica)

piše: Dejan Grujić

Pojavili su se, bar se meni čini, u poslednje vreme razni stručnjaci za bolji život. Ne, nije to „Bolji život“ na RTS-u, a ni onaj koji nam političari obećavaju, već sasvim nešto treće. U svojim obraćanjima, često ističu da smo mi zapravo samo u neskladu a ta postizanje sklada upravo oni svojim metodama mogu da nam omoguće i ubrzaju. Normalno, svaka od tih radionica ili školica košta.  Sve je lepo, sve je dobro, samo pod uslovom da je dobro i tim kreatorima naših života, koji nam učeći nas životnim veštinama, obećavaju da jednostavnim rečima, postupcima, ili vežbama tako lako preko noći takoreći možemo promeniti život. Da me uče kako ću s decom, ili recimo sa šefom da izađem na kraj, malo je kasno. Ako to do sada nisam već nekako uspeo da rešim, teško da ću i u budućnosti da uradim. Kako postići sklad duše i tela, izjednačiti mogućnosti i očekivanja, promeniti život, pobediti bedu, dostići srećnu zvezdu, pozitivnim pristupom svaki problem rešiti, zar vam ovo ne liči na ono što su nekada naše babe govorile: Nemoj da mi prodaješ maglu. S obzirom da se na Srbiju odavno spustila magla, u svakom smislu, s koje god strane gledali, nije teško tim samozvanim trenerima da pronalaze svoje sledbenike, kojima posle svog optimizma i duple porcije sjajnog raspoloženja, nakon povratka kući sa treninga, prazan frižider ne ukaže kako zaista žive. Možda sam previše racionalan, i okrutno iskren, ali… prazan stomak bez obzira na sve te slatke savete lepi pupak za kičmu. Dobro jutro.

Life's Journey(Foto: richardwiseman.wordpress.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s