Ustanak (16. januar – crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Dogorelo državi do nokata pa ovih dana preslišava predstavnike našeg „džet seta“ da u Poreskoj upravi dokažu da su izmirili sve obaveze. Sa tugom čitam izjave onih koji su se odazvali poreznicima. Kakvih sve tu tužnih sudbina ima. Ja im zaista sve  verujem. Jedna „zvezda“ tvrdi da to što piše po novinama nije istina, i da je njena cena mnogo niža. Drugoj je baba poklonila mercedes, a nekoj trećoj je tata kupio kuću, stan, vikendicu ili nešto četvrto. Nedavno je jedna zvezda za drugu zvezdu rekla da sve što ima ima zahvaljujući najstarijem zanatu, a ne hitovima. I to verujem. Kome šta ima da peva kad ionako svi od nje hoće samo jedno. Ono, što nije sapun a pojeftini kad godina izda. Dovoljno je samo pogledati taj silikon na obrazima, ili tamo,  gde takvima i jeste obraz,  negde pozadi ispod kičme. Grudi, ugravirane obrve, veštačka kosa, nokti, skupa garderoba, jahte, letovanja, zimovanja, sve to košta i sve to mora neko da plati. A zna se da svaka roba, makar i bila pokvarena torta u Kragujevcu, ima kupca.  A da se plati porez? To ništa. Kunu se da država u njih nije uložila da bi joj vraćali. Verujem. Neki se žale da porez plaćaju u inostranstvu gde i zarađuju, jer Srbija odavno nije mesto unosnih tezgi. I njima verujem. Samo mi nije jasno, zašto sve ove godine država nije reagovala. Pogledajmo kako je u svetu, i biće nam jasno da se ovde mnogo toga gledalo kroz prste estradnim radnicima. Bilo je dovoljno njušiti se sa političarima pa onda, il’ Bačvanska, ili Plato ispred Skupštine. Preko osamdeset i pet miliona evra godišnje, samo od poreza estradnih zvezda,  moguće je ubaciti u budžet, a od tih para, može se napraviti malo čudo samo ako država ima plan. Nadajmo se da poreznici znaju šta rade, i da će biti dosledni u isterivanju istine,  a takođe i da premijer Srbije neće morati u poslednji čas da pegla i ispravlja brljotine kojima se obesmišljavaju ionako nepopularne mere vlade. Dobro jutro!

1(Foto: Printscreen www.youtube.com, ilustracija)

 

VIDEO pogledajte OVDE

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s