Ustanak (2. februar – crtica)

piše: Ru Šavr

 

Crtica antikvarska

Primetili ste da buvljaci u poslednje vreme nisu ono što su nekad bili. Sada se pored standardnih, zelenih pijaca, pojavljuju mini-buvlje pijace. Ta pojava je, čini se, češća nego pre, a gradskim vlastima to očito ne smeta. Pre svega se zapitate kako neko na podu može da prodaje starudiju nekada, doslovno, izvučenu iz kontejnera i čemu se nada. Ali, posmatranje ovih mini-buvljaka pokazuje da ima zainteresovanih.
1Šta tu čovek traži? Obično ljudi ni sami ne znaju već prepoznaju predmet kad ga pronađu. Neki, možda, samo uživaju u atmosferi buvlje pijace, mada su ove o kojima pišem mesta koja iz higijenskih razloga treba zaobilaziti, što mnogi i čine. Ali oni s izvežbanim okom na tim lokacijama pronalaze antikvitete i male pare koje su uložili pretvaraju u višestruko veće. Ostaje pitanje šta će ponekad na tim čaršafima na zemlji neki predmet kao što je, recimo, jedna cipela i to bez pertli. Ovaj prizor sam videla više puta. Upućeni kažu da je to, u stvari, prevencija krađe, odnosno, da će mušterija dobiti drugu cipelu kada se zainteresuje za ovu izloženu. Ali ima i onih koji veruju da su to cipele za gađanje, jer je to trend koji se pojavljivao čak i na sednicama Skupštine i to ne samo kod nas. Prema tome, ako priželjkujete cipelu kojom biste nekoga gađali, a nećete da se odreknete svoje, evo rešenja!

Atmosfera buvlje pijace definitivno budi maštu.

Dobro jutro!

(Foto: oddparlortrick.wordpress.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s