Ustanak (4. februar – crtica)

piše: Vlada Todorović

 

CRTICA – im’o sam strašnog…

„Im’o sam strašnog petla“, pevao je Đorđe Balašević, a ja sam se, kao klinac, susreo sa jednim takvim egzemplarom, kada sam bio kod tetke u Ečkoj. Izgleda da sam mu zašao u teritoriju i, očas posla, petao me je napao i kljucnuo! 1:0 za njega. Par sati kasnije petao je duboko ronio u vreloj supi… Šta ćeš. Moralo je da se izjednači!

Sad, ako vi mislite da se tako nešto ne može sresti na beogradskim ulicama i šetalištima, onda se grdno varate. Protagonisti su, možda, malo drugačiji, ali rezultat može da bude isti.

Ako, recimo, došetate do zemunskog keja, kod restorana Venecija, svakoga dana ćete videti gomilu dece i starije koje hrane čitavo krdo… dobro, jato labudova. I ostalih pernatih stvorenja koja su shvatila da svakoga dana ima džabe klope. Ako krenete u šetnju duž Dunava, ka ušću sa Savom, posle tačno 3620 metara naletećete na ničim izazvane guske! One tu štrpkaju travu, u blizini je par kuca koje veselo mašu repom. Idila. Međutim, juče sam video kako je jedan „gusan Guta“ (čitali ste Mikijev zabavnik, zar ne?) krenuo u napad na par žena sa decom.

Bilo je dovoljno da izduži vrat i ubrza, pa da shvatite da to što vam se približava postaje drastično veliko i da taj kljun više nije ni malo simpatičan, kao dok je čupkao travu. Da je još počeo da šišti i raširio krila, bio bi definitivno zastrašujući! Majke su zgrabile decu i pobegle. 1:0 za gusana!

Sa ove distance, raspomamljeni petao mi se čini kao „mala maca“. Ali, baš se pitam… da li negde može da se nabavi tabla sa natpisom: Oprez! Gusan ujeda!

1(Foto: theconnorchronicles.wordpress.com ilustracija)

Advertisements

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj, kako se ono zove?" Za pete: Davkin gazda (Davka je najluđi pas na svetu) Za šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za one kod kojih radim, a koji traže sponzora: "Legenda" Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za kasirke u samoposluzi: Onaj neobrijani što stalno kupuje i veliku kesu Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s