Ustanak (6. februar – crtica)

piše: Suzana Gajić

Ako ste vlasnik takozvanog “pametnog telefona”, do sada ste sigurno instalirali, ali i obrisali bezbroj aplikacija za sve i svašta. I možda ste zaključili da većina tih aplikacija i nema nekog smisla. Ali, verujem da bismo rado instalirali aplikaciju koja je, bar prema pisanju štampe, postala veoma popularna u Crnoj Gori. Naime, radi se o aplikaciji koja može da umanji račun za struju. Kako pišu i domaći i regionalni mediji, poseban program sa telefonom mogao se nabaviti putem zatvorenih foruma i grupe na fejsbuku, koja, eto, više ne postoji. Iz crnogorske elektrodistribucije su poručili da krađa struje na ovakav način ipak nije moguća. Da li je istina ili ne, teško je utvrditi. I, da, nije lepo krasti struju. Ali bi, s druge strane, mogla da se napravi aplikacija koja bi kontrolisala račune za struju koji nam stižu, da ne bude zabuna.

Zanimljivu aplikaciju za pametne telefone dobili su i inspektori rada, koji odmah mogu da utvrde da li je radnik koga proveravaju zaposlen ili radi na crno. Ova se sigurno neće svideti nesavesnim poslodavcima, ali može nekom radniku da olakša život, i svakako da dopuni budžet.

Čini se da svet pametnih telefona pruža neslućene mogućnosti. Mnogi bi aplikaciju koja najavljuje ulazak kontrolora, kontrolori bi onu koja pokazuje ove što nisu očitali svoju kartu. Narod bi aplikaciju koja pokazuje kada političar laže, političari bi onu koja, recimo, povećava broj glasača, i tako dalje… Pametni telefoni otvaraju toliko mogućnosti, ali čak ni oni ne mogu da ustanu i krenu na posao umesto vas.

Dobro jutro!
1(Foto: www.worldpropertyjournal.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s