Ustanak (20. februar – crtica)

piše: Suzana Gajić

 

Bio jednom jedan lav, kakav lav? Strašan lav! Narogušen i ljut sav… Iz nekog razloga mi se ova čuvena pesmica Duška Radovića mota po glavi. Sećam se prvog čitanja ovih stihova i majušnog osećaja straha od straaašnoog lava. I smeha na kraju pesme. Bajke uz koje me je mama uspavljivala imale su neku vešticu, aždaju, zlu maćehu… I uvek je kraj bio umirujući, uvek su princeza i princ živeli srećno do kraja života.

Možda mi se pesmica o strašnom lavu mota po glavi jer čekam da ono što me danas plaši neko izbriše gumicom. A plaše različite vesti. Od toga da hrana koju jedemo nije zdrava, do apokaliptičnih predviđanja smaka sveta. Život u stalnom strahu je život u stalnom stresu, stalnom grču i iščekivanju nečeg lošeg. A stres nam, opet, donosi bolest, bar tako kažu lekari i naučnici. Zamišljam samo muku nekog roditelja, koji ne može da odluči da li da vakciniše svoje dete ili ne. Jedni su za, drugi protiv, a svaki roditelj želi najbolje za svog potomka. I što se više informišeš, negde je teže. Kome verovati?

Najlakše bi bilo isključiti sve one vesti i ljude koji donose strah sa sobom. Pozajmiti onu gumicu kojom je Brana obrisao strašnog lava, nacrtati sebi jedan osmeh i krenuti u novi dan.

Dobro jutro!

1(Foto: catmoji.com, ilustracija)

 

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s