Ustanak (2. mart – crtica)

piše: Dejan Grujić

 

 

Naši poslanici su u centru pažnje najčešće zbog prepucavanja u  Skupštini, a mnogo manje zbog učinka koji ostvaruju usvajajući važne državne akte. Jedan od njih, usvojen decembra prošle godine, u  vezi je sa strukturnim promenama, rekao bih i onim iz oblasti naše kolektivne svesti. Naime, opštine će morati ubuduće da u roku kraćem od mesec dana potencijalnim investitorima zainteresovanim za izgradnju poslovnih objekata izdaju dozvole iz svoje nadležnosti. Novina je to da će ubuduće ona FT1P situacija ili „fali ti jedan paprir“ biti rezervisana za same činovnike u opštinama koji će ih, jedni od drugih, morati da prikupljaju. Da vidimo kome će se isplatiti da svog kolegu šeta od vrata do vrata, od šaltera do šaltera, jer kolo sreće se okreće. Uskoro bi baš neka opštinska Mica Ubica mogla da dobije zadatak koji zbog ranijih grehova ne bi mogla da izvrši, a to znači probijanje zakonskog roka, plaćanje penala, možda i otkaz, ko zna? Eto sada šanse našim opštinarima da napokon istaknu svoju opravdanost postojanja. Smatra se opravdano da je korupcija i nemotivisana administracije bila najveći otklon potencijalnim investitorima zainteresovanim za izgradnju fabrika i pogona širom Srbije. Ne znam samo kako ćemo danas protiv korupcije koja je duboko puštala korenje decenijama, a ni kako da probudimo motivisanost kod stranački udomljenih  opštinskih ćata kojima su nedavno skresane plate. Da Srbiji krene bolje, mora, jednom. Tako je bar po zakonima verovatnoće.  Za to bar nisu potrebni ni zakoni, ni poslanici ni Skupština. Samo malo dobre volje i mnogo mašte. Dobro jutro! 

3

(Foto: vukajlija.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s