Pošto pošten policajac, treći Kinez izvisio i tri lepe neprikladne

(KVAKA 202 – utorak, 3. mart 2015.)

piše: Dragutin Rokvić

 

Ministar policije Stefanović kaže da u službi više neće biti mesta za one koji šuruju sa kriminalcima…

I bilo je zaista krajnje vreme, jer su upravo zbog takvih – usluge poštenih ljudi u policiji postale toliko jevtine da je to već kvarilo svaki ugled profesije…

***

Jedan dnevni list otkriva nam – tobož veliku tajnu – da će Kinezi praviti još jedan most; ovog puta kod Vinče…

Kao da smo mi nepismeni i nismo čitali u proročanstvu – da će doći dvojica žutih ljudi, od kojih će svaki srknuti malo vode iz Dunava i napraviti po jedan most. I ne samo to, Tarabići čak misle da će pokušati i treći, ali da će javni dug biti preveliki – pa će otići žedan…

***

Od rečnika neprikladnih reči u Skupštini neće biti ništa, izgleda da je čitav dogovor otišao u tri lepe – neprikladne…

 

Kvaka 202 je rubrika koja se na Beogradu 202 emituje od utorka do četvrtka u terminima 07.40 (emisija „Ustanak“) i 11.45 (emisija „Formula 202“).

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Kvaka 202 i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s