Ustanak (3. mart – crtica)

piše: Ru Šavr

 

 

DIGITALNA CRTICA

Filip Vukša je izabran za digitalnu ličnost godine. Lepa vest, ako se setimo ko je Filip Vukša. To je onaj momak koji nas podseća na stvari koje nismo uradili, a trebalo je ili treba još uvek. Onaj koga ne mrzi da zasuče rukave, onaj što voli svoj grad i ima inicijativu. Ovo je svakako jedna dobra i lepa vest. Ima još takvih svakoga dana, i vesti i pojava, samo mi na njih ne obraćamo pažnju. Valjda zato što smo navikli da ružne i loše vesti dominiraju. Mada, ima tu još nečeg – uvek nam je normalno da ima lepih stvari, jer se to podrazumeva. A zapravo nije sasvim tako… Ako bismo češće podsećali jedni druge na ono što je u životu vredno i dobro, sigurno bismo se osećali bolje. I, što je još važnije, možda bismo i sami poželeli da svakog dana učinimo nešto dobro, sebi i drugima. Neku sitnicu makar.

Mislim da nam to može biti beg od realnosti koju, uglavnom, ne percipiramo kao lepu. Iako će vas i ovog jutra na svim kioscima pored kojih ćete proći dočekati naslovnice koje forsiraju crnu hroniku, estradu i ostale morbidnosti, pokušajte da učinite nešto dobro za sebe i druge. I biće lakše.

Važno je početi i ko zna, možda ćete upravo Vi iduće put biti izabrani za ličnost godine u nekoj kategoriji! U to ime, neka vam lepo počne ovaj dan.

Dobro jutro!

1

(Foto: Screenshoot video rts.rs)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s