Ustanak (18. mart – crtica)

piše: Ru Šavr

 

Crtica u alu-foliji

Pre nekoliko dana mojoj drugarici se desilo nešto neobično. Dok je palila cigaretu na ulici, prišao joj je jedan četvorogodišnji dečak i pitao: „Da li imaš srebro u cigarama?“.  Dečak je zatim objasnio da skuplja „srebro“ iz cigara da bi dao svojoj baki jer ona, kako kaže „nema ni dinara“. Оn traži da „srebro“ sakupljaju svi njegovi poznanici, rođaci, čak prilazi nepoznatim ljudima na ulici… Sve to sa jasnom idejom – pušači, ujedinite se i skupljajte foliju iz svojih paklica! Reč je, naravno, o aluminijumskoj foliji u koju su uvijene cigarete, a ona njegovoj baki znači mnogo.
10Zahvaljujući reciklaži ove folije može se nešto malo zaraditi. Nevolja je što ga oni koji otkupljuju ovaj materijal mere na kilogram. Zamislite koliko vam je ovih folijica potrebno da biste došli do 1 kg? No, neko ipak zarađuje reciklirajući na ovaj način. Jasno, zarađuje veoma malo, a zamislite kolika ga je muka naterala ako to radi.  Zato, ukoliko već pušite i tako ugrožavate tuđe i sopstveno zdravlje, barem se raspitajte kome možete dati foliju iz svoje paklice i tako nekome učiniti mnogo. Ovog jutra Crtica je posvećena onima koji puše ili dele životni prostor sa pušačima, pa im ovu poruku mogu preneti.

Dobro jutro!

 

(Foto: www.info-ks.net, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s