Ustanak (23. mart – crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Ponekad tako ume da me iznervira lepo i sunčano vreme. Istina je da me je isteralo napolje u šetnju, prijatnu, laganu i bez velikog napora.  Napokon da se maknem od računara i posvetim vreme vlastitoj rekreaciji, ako sam za istu još uvek sposoban. Još uvek nema dovoljno zelenila oko mene. Primećujem da se mnogo drveća posušilo, da je takoreći bolesno i da lagano propada. Ne znam da li za takve pojave lek ima naše čuveno Zelenilo, ali i ako ga ima, neće ga biti dovoljno jer je ovo laički gledano masovna pojava. Trava je onako baš ozelenela, ima je u dovoljnim količinama, što i ne čudi. Koliko se samo Zemlja nagutala kiša… Idealna je za fudbalicu, ali od fudbalera ni traga. Mnogo mladog sveta isteralo je svoje rasne pse koji moćnim lavežom odbijaju svakoga ko im se približi. Stižem do onoga što nema veze sa zelenilom a opet je deo prolećnog nerviranja. Uredno okačen opran veš na terasama okrenutim prema ulici predstavlja poseban ornament, međutim, to nije sve ako se samo malo „čuje kako miriše“ ćumur za roštilj. Raspalili ljudi vatru, pa stambene zgrade počinju da liče na Ajfelovu kulu u smogu. Lepo je to – nazdravi se, popriča sa komšilukom, malo zamezi, ali opet, kako nikome ne padne na pamet, recimo, Ada ili Košutnjak gde postoje posebna mesta za roštiljanje. Što baš mora iza ili ispred zgrade? Da li je to pokazivanje materijalnog statusa? Neću da cepidlačim, ali vidim ja da je lepo vreme isteralo i ljubimce automobila napolje. Oni ih satima doteruju, peru, glancaju a sve vreme voda teče, teče, teče… a to ume jako da nervira, naročito ako svi zajedno plaćate potrošeno. Ne, neću da pričam o raznim drljačama i motokultivatorima koji se čuju na moćnim zvučnicima. Oni tako bezdušno pevaju o tome da su Krajina i Lika vazda srpska dika, da to čoveku prosto bude inspiracija da kao Bjela u „Braći po materi“ reši problem vazdušarom pa nek’ košta šta košta. Zanimljivo, svi što slušaju kojekakve drljače imaju dobra kola. Neću da pominjem da sam juče  video i prvo ribanje tepiha baš na Dan voda koji promoviše štednju na svim nivoima. Lepo vreme, a toliko nerviranja. Došlo je pravo proleće, idem da ja to lepo objavim na Fejsbuku, šta će mi da kidam živce napolju.  Dobro jutro!
9f018adfc3c47994b5aa44cb5a28af55
(Foto: pinterest.com)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s