Ustanak (31. mart – crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Ovo je poslednji dan meseca marta. Hvala bogu da je tako. Iako nisam upućen u astrologiju, uvek tokom marta gajim nelagodu u duši jer – živim u Srbiji. Za nas je ovaj mesec uvek bio sudbonosan na različitim planovima. Bilo je svega i ovog marta, neću da kvarim jutro. A vreme? Kakvo nam je vreme? Koje vreme živimo i kako ga podnosimo? Ovo pitanje čujem bar deset puta dnevno, a odgovori se kreću u istom krugu. Biće kiše, oblačno, možda malo sunca pa opet naoblačenje… O čemu govorim najbolje znaju oni koje sistematski ubija vreme – hronični bolesnici. Željni su bili bar nedelju dana stabilnog vremena, stalno u raskoraku sa doziranom terapijom i savetima lekara. Valjalo je pogoditi kad povećati, a kad smanjiti dozu lekova. Slično je bilo i sa državom. Molila se bogu da poplave budu u nebranjenim područjima jer priroda i ono malo što je uloženo u bedeme nakon prošlogodišnjih poplava poruši očas posla. A kako namaknuti pare za odbranu kad ih nema, a nema ni izgleda gde ih pronaći za nove odbrane od vode? Možda smederevska Železara o kojoj sada brinu stranci vaskrsne pa nam malo bude lakše? Tek, sve je okrenuto naopačke. Umesto snega imali smo kiše i košave, a umesto proleća imaćemo, ne znam, videćemo. Na političkom planu poslednji dan ovog meseca proteći će u podizanju prašine oko bivšeg haškog optuženika. Bilo je vreme da ga puste na slobodu a sada je poslednji trenutak da ga vratimo u tamnicu. Došlo neko zadnje vreme. Ljudi smo, prirodno je da budemo nestrpljivi i nervozni,sa ili bez razloga. Nestrpljenje nam postaje kolektivna dijagnoza, a MART mesec prokletnik koji zbog nekakvog Marsa sve komplikuje i usporava, otežava i blokira ostavljajujći nas da i dalje samo čekamo. Treba još samo danas da se strpimo i posle toga budemo srećni što je za ovu godinu gotovo, ali samo kada je mesec mart u pitanju. Već sutra radovaćemo se Danu šale, brzo zaboravljajući ovaj mart iščekujući onaj sledeći, naredne godine. Šala dobro dođe u svako doba, makar i na jedan dan. Dobro jutro!

t_3384875_kako_su_meseci_u_godini_dobili_nazive_admin_cool_v
(Foto: www.cooliranje.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s