Ustanak (3. april – crtica)

piše: Ru Šavr

 

Prijateljska crtica

Još dok smo deca često nam pominju onu staru – čuvaj prave prijatelje, oni su bogatstvo. Ili ono – svi dolaze i prolaze, momci, devojke, čak i rođaci ali prijatelji ostaju. Uz psa i knjigu, iz ovoga jasno zaključujemo da je upravo prijatelj „čovekov najbolji prijatelj“ 😉 I ako sada pogledate oko sebe, odnosno u ovu našu, ne baš svetlu i perspektivnu realnost, videćete koliko je značaj prijatelja veliki. Možda je to sada upadljivije nego ranije.

Primer od pre nekoliko nedelja me je podstakao na ovo razmišljanje. Jedna devojčica je obolela od raka. Lečenje je teško, naporno i skupo. Pomoć porodice i ostalih bližnjih nije bila dovoljna pa su njeni roditelji tražili pomoć države, odnosno, došli su u situaciju da otvore račun za dobrovoljni prilog građana. Prijatelji devojčicinih roditelja su veoma brzo ovu priču i apel za pomoć raširili po društvenim mrežama, a zatim je svako od njih sebi dao dodatni zadatak. Neko je kontaktirao poznate ličnosti kako bi se uključili u kampanju, neko ih fotografisao, neko organizovano vodio celu ovu akciju. Deo prijatelja je štampao pamflete i postere sa apelom za pomoć, neko od njih na sebe preuzeo da kontaktira razne kompanije i firme koje bi možda dale doprinos lečenju. I uspeli su, za svega dve nedelje!!! Organizovanom akcijom su skupili potrebni veliki novac. Ostaje nada i vera u uspeh predstojećeg lečenja.

Prijatelji su čudo! Prepoznajte prave i nikada ih nemojte zanemarivati!

Oni su ti koji na kraju ostaju uz vas!

Dobro jutro!

555(Foto: www.grammarly.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s