Uranak (18. april – crtica)

piše: Dejan Grujić

 

 

U Beogradu se danas održava 28. Beogradski maraton na kome se očekuje učešće oko 4.500 učesnika iz 56 zemalja. Nadamo se da će i danas iz Beograda svetu biti poslata slika lepog, čistog sportskog lica prestonice. Međutim, to neće tako lako oprati bruku koju smo juče doživeli pred tim istim svetom jer smo sebi dozvolili luksuz da nam predsednik države i članovi delegacije koja je letela u Vatikan dođu u smrtnu opasnost zbog famoznog aviona falkon koji se na pola puta pokvario. Poseta je odložena, a prisebnošću pilota cela delegacija je posle svih turbulencija srećno sletela na beogradski aerodrom. Taj falkon je star više od 30 godina i nije mu prvi put da pravi probleme našim državnicima. Bilo je incidenata i sa premijerom Cvetkovićem, ministrima Šutanovcem i Dačićem, ali i premijerom Vučićem. Ovog poslednjeg je pojeo sram pred „emiraćanima“ kojima je samouvereno izložio ambiciozne planove u vezi sa saradnjom, a onda doživeo da mu ti isti domaćini, opet zbog falkona, dodele svoj avion da se bezbedno vrati u Beograd. I, nikom ništa. Da li svaki put treba da se zbog nečije nemarnosti ili jednostavno neizdvajanja dovoljno sredstava za održavanje falkona naši državnici pomole Gospodu da im sačuva goli život? Šta radi tehničko osoblje, da li odgovorno vrši svoj posao, ovo može da zaliči i na sabotažu. Odgovornost je i na političarima jer postoje i troškovi koje ne smeju izbegavati zbog ušteda jer nema para. A pare će se tako jednostavno obezbediti odvajanjem makar samo 10 odsto od basnoslovnih primanja kojekakvih apartčika iz svakojakih agencija za bezbednost. Oni bez stavljanja glave u torbu uredno na kraju meseca stave džep nekoliko stotina hiljada dinara pa taj odbitak neće ni osetiti. Ne moram da budem stručnjak da bih znao šta nam valja činiti. Bez mnogo komisijašnja i istraživanja na čije rezultate ćemo čekati više sedmica treba odmah utrvrditi ko je odgovoran za jučerašnji incidenet, i avion zameniti novim. Zašto prećutkivati i pod tepih gurati ovaj ozbiljan problem da se „ne bi zamerili onome odozgo“. Zamerite mu se, jer to je na kraju u Njegovu korist dragi političari. Uostalom, mi obični ionako ne letimo toliko često kao vi. Ovo je poslednja opomena jer Bog više nema strpljenja da misli na Srbe i čuva ih od sebe samih. Dobro jutro! 

88

(Foto: www.atmjet.ru, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s