Ustanak (7. maj – crtica)

Piše: Dejan Grujić

 

 

Odlučio sam da ovo jutro započnemo uz deficit pesimizma. Iako sam planirao da bude na nivou od pet proširenih, ipak će to biti samo jedna rečenica.  Ali, prvo morate sačekati da odlučim kad ću vam je saopštiti. Možda na početku, najbolje na kraju, a možda i u nekoj od narednih prilika. U njoj će biti precizno izrečeno sve što je istina makar to zvučalo surovo i bolno. Ne sme biti laganja. Ja sam neko ko drži reč, kad obećam, onda to mora da se ispuni.  Nema kod mene optimizma, a ni pesimizma  iako sam mu, kao što to dobro znate, veoma sklon. Znate me uostalom. Ja ne oklevam jer sam hrabar čovek. Neću da pomislite da sam neodlučan  Ili uplašen od onoga što treba da uradim i da vam saopštim. Neću da prikupljam jeftine poene. Konsultovaću stručnjake iz celog sveta ako treba da ta jedna, pesimistička rečenica, bude jasna, i prihvaćena kao činjenica od svih vas i to bez otpora jer je od suštinskog značaja.  Vrlo dobro znate da radim sve vreme, i noću i danju, da saznam sve, da vam to odmah i objavim, ali sada su vesti toliko dobre da ja to ne mogu da poverujem, a kamoli izgovorim. Zlobnici koji me mrze a ništa mi ne mogu, ne veruju da dobre vesti postoje pa čekaju na loše. Ali, na njihovu žalost činjenice govore sve.Čućete uostalom. Dela su tu, a ne samo puste reči. Podaci su precizni, stigli su iz državnih institucija koje njima raspolažu i nema razloga da vam ih  ne saopštim jer se ovde ništa ne krije, a i ja se ne bojim da u borbi za istinu izgovorim sve makar me zbog toga žestoko kritikovali. Uostalom, da otvorimo karte: „Posle pravog tropskog dana Srbiji je jutros hladnije za oko deset stepeni“. Dobro jutro!

888(Foto: www.niemanlab.org, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s