Ustanak (13. maj – crtica)

piše: Ru Šavr

 

 

KISELA CRTICA

Svi znamo onu basnu o lisici koja se žalila da joj je grožđe što raste visoko, kiselo. Njoj se nije dopalo kiselo grožđe, a bogami, ne dopada se ni nama, iako ga sve češće jedemo i zato za njega možemo reći da  je palo na niske grane.

Nije uvek reč o kiselom grožđu, već i o raznom drugom voću. U velikim marketima, u kojima se snabdevamo, pa i na pijacama koje prodaju hranu sa svih meridijana, ima svakojakog voća i povrća. Na oko, i lepo je i sveže i ukusno. Ali kad se sa dragocenim teretom vratimo kući, ubrzo možemo da ustanovimo kako je njegov ukus daleko ispod onoga što izgled obećava.

Limun kao da nije limun, kruška je suva, breskve su brašnjave, a jagode, to najlepše, takoreći rajsko voće, kisele. Baš, baš kisele. Frižideri, u kojima se naša hrana, dok je još i ne kupimo, dugo čuva, izmene ukus svega. Mi to prihvatamo i govorimo kako je u našem vremenu ionako sve drugačije pa i jagode. Neki se bune, neki se mire sa njihovim lošim ukusom, a neki ih prelivaju čokoladom ili zalivaju šampanjcem pa su zadovoljni.

I dalje verujem da je najbolje rešenje sačekati da sazru naše jagode i da ih kupimo kad im dođe vreme. Možda opet osetimo onaj pravi ukus, na koji smo navikli. Zato, još malo strpljenja. Ova Crtica je ispala skroz u „kupujmo domaće“ fazonu…

Dobro jutro.

88
(Foto: wall.alphacoders.com)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s