Vulkanska idila, ograničeni elektro-humanizam, domaće iz Kolumbije i podmićeno kuče

(KVAKA 202 – sreda, 13. maj 2015.)

piše: Dragutin Rokvić

 

Japanske vlasti nude 700 evra mesečno ako se doselite u područje ispod aktivnog vulkana Aso…

To je srećnija varijanta. Lošija varijanta je ova naša: da živimo na buretu baruta i da nam i ono malo što mesečno dobijamo država uzima – za troškove čuvanja baruta…

***

Ovaj nadobudni MMF hoće da poskupi našu struju, pa je velika sreća da imamo nekog ko sme da im kaže: e, baš ne dam!.. do juna…

***

Zaista pretenciozno deluje osnivačka godina na logu jednog domaćeg brenda suhomesnatih proizvoda: pa zar oni stvarno misle da će iko da poveruje da je njihov čukundeda još pre 130 godina počeo da uvozi meso iz Kolumbije?
34

***

Austrijski poštari da bi izbegli napade pasa, počeli su da nose neku vrstu keksa koju bacaju kučićima kad ih spopadnu. U Pošti još nisu sigurni da će ovo delovati?..

Naravno da će da deluje! Mi najbolje znamo da podmićeno kuče ne ujeda, ali ne znamo gde naći keksa za toliko kerova…

 

Kvaka 202 je rubrika koja se na Beogradu 202 emituje od utorka do četvrtka u terminima 07.40 (emisija „Ustanak“) i 11.45 (emisija „Formula 202“).

 

*(Foto: www.seattleorganicrestaurants.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Kvaka 202 i označen sa , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s