Uranak (16. maj – crtica)

piše: Vlada Todorović

 

 

CRTICA – pomoć za ustanike

Otvaram ja sanduče pre par dana, kad tamo – pismo od Ministarstva finansija. Gledam ga i ne otvaram. Razmišljam – poreze sam im redovno plaćao, valjda im ništa ne dugujem. Možda mi daju neku nagradu, ponadam se u trenutku? Ali, samo u trenutku.

Možete tako da maštate nad neotvorenom kovertom, ali znatiželja je veća, pa je cepam i .., gle čuda! U sred maja 2015. godine obaveštavaju me da treba da platim porez na odvodnjavanje za 2013. i 2014. godinu!

Vidim, krenuli smo unazad. Retroaktivno! Ne znam da li da pitam nekoga – a da smo platili te poreze 2013. i 2014. godine, da li bi uspeli da malo izbegnemo one katastrofalne poplave? No, sledeći takvu logiku, možda bi mogli da platimo porez kako bi se ustanicima 1804. godine kupilo malo baruta i džebane. Pa da ne bude potrebe za Drugim srpskim ustankom – ušteda je to, ej, onolika!

12

(Foto: www.reddit.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod Uranak i označen sa , , , , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s