Ustanak (22. maj – crtica)

piše: Suzana Gajić

 

„Od izvora, dva putića vode“, kaže jedna pesma. I čini se da je jednostavno. Imaš izbor, pa izvoli. Ali, nije. Jer se ne vidi kuda ti putevi vode. I kako onda doneti pravu odluku. Neki stručnjaci bi savetovali ono staro pravilo – stavi na papir za i protiv, pa izvagaj. Lako je to reći. Šta ako je jednak broj arugumenata na obe strane? Šta ako su oba puta loša, ili oba dobra? Ili, šta ako papir ostane prazan?

Gaj Julije Cezar je bacio kocku i prešao Rubikon. Aleksandar Makedonski je presekao Gordijev čvor. Ali, oni su bili velike vojskovođe, lako je njima. Šta da radi jedno malo, obično ljudsko biće pred velikom dilemom? Možda pomaže ono dečije „eci-peci-pec“? Bacanje novčića? Hmmm.

Možda ipak čekati znak od više sile. To pomaže u bajkama, uvek je tu neka dobra vila koja zna šta treba. Ali, život nije bajka. Nema dobre vile.

I, na kraju, sam odlučuješ. Na večito pitanje „da li da ustanem, ili da odustanem“ odgovor obično da alarm, koji već peti put zvoni.

Dobro jutro!

55

(Foto: tech.co ilustracija)

Advertisements

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj, kako se ono zove?" Za pete: Davkin gazda (Davka je najluđi pas na svetu) Za šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za one kod kojih radim, a koji traže sponzora: "Legenda" Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za kasirke u samoposluzi: Onaj neobrijani što stalno kupuje i veliku kesu Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s