Ustanak (3. jun – crtica)

piše: Vanja Savić

 

 

Danima se već piše o ljubavi naše teniserke Ane Ivanović i fudbalera Bastijana Švajnštajgera. Neko podržava njihovu ljubav, neko je osuđuje. Ali, ljubav prija i Ani i Bastiju i reklo bi se da ih ne zanima mnogo šta drugi imaju da kažu o tome. U prilog ljubavi tu su i argumenti: Ana igra tenis kao u najboljim danima. Zadovoljna i zadovoljena žena je najlepše i najbolje stvorenje koje hoda zemljom. Žena koja ima anđeoski osmeh, zrači i za koju ne postoji nemoguće. Žena koja poraze pretvara u pobede, ne u da, nema u ima. Kada ste poslednji put svojoj nežnijoj polovini rekli da je volite, poklonili joj nešto, a da joj nije bio rođendan? Kada ste joj uputili lepu reč, izveli je u šetnju, pomazili po kosi i zagledali se u njene oči, koje su možda izgubile sjaj dok gledaju u vas, ali ne i ljubav? I biljka vremenom počne da vene ako je niko ne zaliva, ako nema dovoljno svetlosti, ako joj niko ne priđe. Nema izgovora: mi smo dugo u braku, tu su deca, svakodnevne obaveze, posao, jurnjava za novcem… Zastanite na trenutak. Neka stane sve! Vreme ionako ide sa nama i bez nas. Pogledajte svoju ženu. Setite se zašto ste baš nju izabrali za svog životnog saputnika, majku svoje dece, prijatelja. Budite uz nju da bi mogla da povrati sjaj u očima kada vas pogleda, da ima osmeh na licu, iako je pregazio dan pun obaveza, da stigne do finala svojih želja i podigne pehar dok ste joj vi podrška, najglasnija i najsvetlija. Žena zna da vrati: za malo daje mnogo, za ljubav daje sreću, za vas daje sve. Da li će Ana Ivanović uz svog izabranika stići do finala i podići pehar na Rolan Garosu, manje je važno, jer ona je osvojila pehar koji joj je nedostajao. Osvojite i vi svoj. Dobro jutro.

12
(Foto: Instagram )

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s