Ustanak (4. jun – crtica)

piše: Vlada Todorović

 

Finansijska disciplina – za sve!

Srbija je zemlja čuda – sve je moguće! Tako smo početkom ovog meseca imali „ludilo“ te vrste, kada je oko 200 potrošača na području valjevske Elektrodistribucije proglašeno mrtvima, pošto su im poštari doneli zvanična obaveštenja EPS-a koji “saznaje” da su živi kupci “preminuli”, pa se tim dopisima traži od naslednika da obnove ugovore o korišćenju električne energije.

S druge strane, Ministarstvo finansija uredno šalje pozive za plaćanje poreza osobama koje su preminule i koje su, po raznim osnovama, ranije i bile oslobođenje plaćanja nekih poreza. Izgleda da u svojoj dokumentaciji nemaju podatak da ranijih godina nisu slali dopise, a što je najlepše, svoj fotokopirani dokument šalju bez obaveze da se osoba kojoj je to upućeno potpiše, i tako dobiju dokaz da je poziv za plaćanje poreza uručen. Bitno je da piše kako možete da se žalite – u roku od 15 dana, ali da vas to ne oslobađa obaveze plaćanja poreza.

Nekada su u ovoj zemlji postojali udarnici koji su radili, stvarali. Sada imamo „udarnike“ drugog tipa. I oni bi da stvore „višak“ i tako obraduju državu, ali u tom finansijskom disciplinovanju ne biraju – udaraju i na žive i na mrtve!

1(Foto: www.osor-promet.hr, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s