Ustanak (16. jun – crtica)

piše: Vlada Todorović

 

Matura – za svakoga!

Jun je mesec matura. Što malih, što velikih… što onih jubilarnih godišnjica za nekadašnje maturante. Da li se prepoznajete, u nekoj kategoriji? Ne? Nema veze, idemo dalje.

Naslušah se, stoga, ko se sa kim našao za 35, 30 ili 15 godina od velike mature. Ja to neću moći da prepričavam. Naš razred iz Zemunske gimnazije je jednom probao da se okupi za petogodišnjicu mature.

Tog dana sam ja uspešno uništio ligamente na fudbalu, pa je to iskoristila i drugarica koja je trebala da ide sa mnom da izostane na okupljanju. Koje baš i nije uspelo jer je bio jednocifreni broj ljudi. Kasnije nije ni bilo pokušaja. Nikada. A od tada je prošlo nekoliko decenija.

Stoga, meni samo ostaje da pričekam sledeću godinu kada mi sleduje godišnjica male mature. Tu smo daleko postojaniji i uspešniji. Okupili smo se bar dva puta!

Da rezimiramo – ako prvi put idete na maturu, budite lepi, veseli, nasmejani. Uživajte u društvu. Kasnije, sve će biti… kasnije.

12(Foto: www.hercegovina.info ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s