Ustanak (17. jun – crtica)

piše: Vanja Savić

 

 

Sećate li se priče o devojčici Ani Janković, koja je posle rutinske operacije, tri godine bila u komi? Deca osnovne škole „France Prešern“ udružila su se i počela da skupljaju čepove, kako bi joj pomogli da svakodnevno odlazi na terapije. Akcija je privedena kraju. Potrebna količina čepova je skupljena, prosleđena i trebalo bi da joj stigne „gusenica“ za invalidska kolica. Zahvaljujući probuđenoj svesti kod dece, udruženim snagama, željom i voljom, da se nekome pomogne, misija je uspela. Primerom ove dece krenuli su mnogi, što je za pohvalu. Predškolska ustanova „Oraščić“ na ulaznim vratima stavila je bure gde mališani svakodnevno ubacuju čepove. Nije namenjena za određenu osobu, namenjena je za pomoć onome kome je potrebno, a o tome će odlučiti ljudi koji se bave time. Na ovaj način se najmlađa populacija stanovništva uči da pomaže. U ovakvim poduhvatima je bitno da i roditelji daju primer deci, što se pokazalo kao dobitna kombinacija. Mogu naša deca da budu dobra i plemenita. Ukoliko šetate ulicom i vidite flašicu sa čepom – pokupite ga. Objasnite im šta je bitno u životu i šta naše malo, znači nekome. Postoji izreka koja kaže – ko hoće nađe način, ko neće nađe izgovor. Pronađimo način zajedno i učinimo ovaj svet boljim. Dobro jutro.

44
(Foto: ilovezrenjanin.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s