Ustanak (9. jul – crtica)

piše: Vanja Savić

 

Ovih dana društvenim mrežama kruži vest koju je jedna mama uslikala u gradskom autobusu: „Poštovani putnici, strogo je zabranjeno prevoziti decu u kolicima u vozilima javnog prevoza“. Obrazloženje je da su deca sigurnija u rukama roditelja nego u kolicima koja imaju svoje mesto u autobusu. Čak ima i pojas da se to isto prevozno sredstvo deteta obezbedi! Dobro, ništa sporno. A šta ćemo u situaciji kada roditelj nema gde da sedne? Sva su mesta zauzeta, putnici gledaju kroz prozor, ili u mobilne telefone, čim ugledaju osobu koja bi potencijalno mogla da im sedne na mesto. U saopštenju još stoji, da bi kolica trebalo da se skupe i takva unesu u autobus. Gle mađioničara od roditelja: jednom rukom držite dete, drugom skupljate kolica, zamišljenom grabite drugo dete ili kese – probijajte se kroz masu i sve to u roku od milisekunde, koliko i autobus stoji na stajalištu. Ne dao vam Bog da zamolite nekoga da vam pomogne, ili kojim slučajem da pitate da uđete pre ostalih putnika, pogotovo u ovo vreme neverovatne vrućine. Ko vam je dozvolio da sa malim detetom koje je još uvek u kolicima izlazite iz svog stana? Šta, morate do vrtića, doktora, pijace? Ni ne pomišljajte na te opcije. Kupite kola ako hoćete da se sa decom vozite do destinacije koja vam je preko potrebna. Bilo kako bilo, zaključak je sledeći – sve se radi za bezbednost naše dece i ostalih putnika. Tako kažu.

Dobro jutro.

11111606_865623546843819_3239693875327449790_n

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s