Uranak (11. jul – crtica)

piše: Vlada Todorović

 

CRTICA – Ja na kasu puštam koga ja hoću!

Jutro u prodajnom objektu jednog velikog lanca. Ljudi stoje i čekaju da plate, a jedna kasirka prilazi ženi u redu, otima joj kolica i uz poklič: „Ja na kasu puštam koga ja hoću!“, dovodi je do kase koja ne radi, ali je sada ekskluzivno otvorena samo za nju.

Iako sve to zvuči čudno, zapravo je sasvim logičan rasplet situacije koja je nastala kada je, par minuta ranije, kasirka poželela da ode na pauzu i zatvorila svoju kasu ispred žene koja je u svojoj korpi imala samo hleb i mleko. Ona se, šta će, premestila u red za drugu kasu, ali je kasirka, u međuvremenu, primetila ženu sa prepunim kolicima i pozvala je na svoju kasu.

Kao što možete pretpostaviti to se nije svidelo ženi sa korpom, pa je malo digla dreku i ipak bila uslužena, a žena sa kolicima se povukla na drugu kasu da ne pravi problem. I tu je onda nastala scena sa početka ove priče.

Ostali kupci su sve to nemo posmatrali. Da li nimalo iznenađeni ovim sistemom ekskluzivne usluge ili bahatosti sa kojima se, izgleda, često suočavaju?

Zaključak: Drago mi je videti da i u korporativnom kapitalizmu ima prostora za manire iz samoupravnog socijalizma gde je svaki radnik bio „gazda u kući“ i mogao da se na odgovarajući način izrazi!

88(Foto: www.tarzanija.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s