Ustanak (14. jul – crtica)

piše: Ru Šavr

 

Crtica bez sna
„I, do kad nećemo moći da spavamo? Otprilike do 2020. godine, do tada se planira nastavak ‘Havaja’ i ‘Uparenih’. Emitovaće se naizmenično, kad se završi sezona jednih počinju drugi i obrnuto. Tako su nam rekli organizatori, mi tu ne možemo ništa.“

Nakon nemilog razgovora sa predstavnicima svoje opštine (koji ste upravo pročitali) stanovnik jednog beogradskog naselja vraća se kući obeshrabren, ponižen i bespomoćan. Naime, jedna stara fabrika pretvorena je u prostor u kom se snimaju rijaliti emisije. Fabrika koja je od pre desetak godina pod stečajem, sada je mesto za bahanalije našeg društvenog taloga koji se u ovom rijaliti konceptu „skućio“ i privremeno, pred kamerama našao krevet, sex i topli obrok. Sve to, koliko god ružna priča bila, nije tema ove crtice. Suština je u tome da stanovnici ovog dela grada ne mogu uveče mirno da otvore prozore ili spavaju. To im je uskraćeno tokom letnjih meseci, godinama unazad. Nestvarna buka i preglasna folk muzika ne prestaju i tu ništa ne mogu ni komarci, ni kiša, ni grmljavina, ni vetar ni tužbe stanara iz okolnih zgrada.

Do daljeg, izgleda da ovim ljudima ostaje da leto provode zatvorenih prozora, da kupe dobre čepove za uši, odsele se ili, jednostavno, čupaju kosu od muke. Sve to može, samo se ne može ništa vlasniku televizije na kojoj se ovaj rijaliti program emituje.

I dokle tako? E, to je pravo pitanje za početak dana…

Dobro jutro!

88(Foto: kaynou.wordpress.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s