Ustanak (10. avgust – crtica)

piše: Ru Šavr

 

Crtica pod gasom

Šta je najneobičnije što vam se desilo na kampovanju? Sezona godišnjih odmora je u jeku, pa samim tim i sezona neobičnih letnjih doživljaja. Nedavno sam naišla na novinski naslov: „Svinja popila 18 piva, napala kravu i pala u nesvest“. Nije to bio nekakav senzacionalistički, seksistički, uvredljiv naslov nekih naših dnevnih novina, kako je to već postalo uobičajeno. Ne, to je prava svinja, krava, nesvest od pijanstva, sve pravo! Ovo se desilo zahvaljujući tome što su kamperi ostavili nekoliko paketa limenki sa pivom van šatora, a tokom noći se desilo šta se desilo… Ovakva situacija se ponovila pre nekoliko nedelja, samo je u glavnoj ulozi bio jazavac, i mada nije bilo nokautiranja i padanja u nesvest, za jazavčevo pijanstvo krivac je ponovo bilo pivo u konzervama, ostavljeno u kamp naselju, izvan šatora. Da ove letnje avanture sa životinjama budu još zanimljivije, priključuje se i priča o pijanoj veverici, od pre nekoliko dana. U njenom slučaju mesto dešavanja nije bio kamp već pab u Engleskoj gde se tokom noći ušunjala kroz prozor u toaletu. Nakon što je probala alkohol sa šanka povilenela je i u trku, onako izbezumljena, porazbijala sve što se u lokalu moglo razbiti.

Da se vratimo na početak i neobične doživljaje sa kampovanja ili letovanja uopšte. Tamo gde je društvo tu je i pivo, ali ne zato što nam tu sliku forsiraju u reklamama, već je obično tako. Kod nas su tu onda i dve „najpijanije“ životinje – jelen i lav. Da li će se proizvođači ovog napitka odlučiti da rebrendiraju neki svoj proizvod posle ovih dogodovština sa svinjom, jazavcem i vevericom i iskoristiti ih kao zaštitni znak? Nikad se ne zna. Možda u pomenutim anegdotama sa pijanim životinjicama leži marketinški piotrencijal.

Dobro jutro!

88(Foto: lesaviezvous.net, ilustracija)

Advertisements

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj, kako se ono zove?" Za pete: Davkin gazda (Davka je najluđi pas na svetu) Za šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za one kod kojih radim, a koji traže sponzora: "Legenda" Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za kasirke u samoposluzi: Onaj neobrijani što stalno kupuje i veliku kesu Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s