Ustanak (20. avgust – crtica)

piše: Vlada Todorović

 

CRTICA – garavo sokače

Prođoh ovih dana ulicom Kneza Miloša, kada tamo – turisti! Slika se bombardovana zgrada saveznog MUP-a iz 1999. godine. Čini se da je ona sada najveća atrakcija. Zgrada republičkog MUP-a je srušena, Generalštab je delimično rasčišćen, delimično sakriven onim reklamnim panoima. Turisti hvataju poslednji voz, vidim da Izraelci najavljuju da će na mesti zgrade saveznog MUP-a nići hotel – najavljuju ga za 2017. godinu.

Eto. Ostaćemo tako bez turističkih atrakcija, pre ili kasnije. Nisam baš toliko star da se sećam koliko je nekadašnjem Beogradu trebalo da sredi ruševine posle Drugog svetskog rata. Recimo – američko bombardovanje 1944. godine… Da li je bilo još ruševina 1960? To je taman 16 „godina kasnije“, kao sada u odnosu na 1999. Ili, možda tada nije bilo turista, pa nije ni bilo interesantno da se ostavljaju srušene zgrade. Ko će ga znati. Drugo vreme – drugi običaji!

1(Foto: turizam.bg-info.org, arhiva)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Postavi komentar