Uranak (22. avgust – crtica)

piše: Vlada Todorović

 

CRTICA – najlepša torta na svetu!

Zamislite da ste seli za sto i jedete najlepšu tortu na svetu! Mljac!

A sada zamislite da treba da napravite najlepšu tortu na svetu! Hm. Koliko bi tu pokušaja bilo. Dok usavršite pravljenje kore, fila… pravog odnosa svih sastojaka i čega sve ne, što čini tu najlepšu tortu na svetu. Plus ukrašavanje! Zamislite sve to!

I sada dolazimo do najinteresantnijeg dela. Kada biste se prisećali i pričali o tom iskustvu – pričali bi o svim onim mukama dok ste pravili i stvarali tu najlepšu tortu na svetu. Jer to je deo gde ste prevazilazili sebe, gde ste učili i otkrivali nove stvari i primenjivali ih. A da sedne i pojede tortu – pa to svako može!

11

(Foto: www.funsalt.in, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s