Uranak (30. avgust – crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Sve je nekad bilo čarobnije, lepše, pametnije, mudrije, čistije. Tako kažu oni koji pamte sedamdesete i osamdesete. Dobro, postoje i neki koji kažu da su to bila vremena bezumlja i jednoumlja, ali, hajde da ih za trenutak ostavimo po strani. Recimo, da svi kad se pomene televizija, osim poznatih serija i emisija, pamte čuvenu Kockicu i Branka. Emisije za sva vremena, teme koje su i danas aktuelne, odrastanje uz ta-ta-ta-ti-ra, sve je to odlika davnih prošlih i boljih vremena za odrastanje i vaspitanje, valjda. Međutim, bez ozbira što danas mnogo toga imamo da zamerimo deci i omladini, opravdanje da su takvi kakvi jesu leži možda i u činjenici što sada ne mogu da gledaju Kockicu, već Parove, Maldive, Velikog brata, Farmu, zvezde ili starlete. Oglasio se Branko Kockica izjavom koju ću citirati: „Mislim da deca ništa ne gube zbog toga što televizije danas više ne emituju emisije koje sam ja stvarao. Ovi koji su kao mali gledali Kockicu sada su veliki, a među njima ima mnogo đubradi. „ Izvinite, ali ovo je rekao Branko Kockica. Šta je to njega motivisalo da baš ovako krsti neke od svojih nekadašnjih obožavalaca? Što se na kraju karijere odluči da skrene pažnju na sebe ovako otrovnim rečima? Ima li on sam odgovor? Ja ga nemam, jer mislim da iako sam gledao sa zadovoljstvom Kockicu, ipak nisam u toj kategoriji koju pominje legenda televizije. Živim i vaspitavam decu u zemlji u kojoj su neki od mojih drugova kojima sam pisao domaće zadatke stekli veliko bogatstvo ali samo u materijalnom smislu. Neki su postali i vlast. Na pitanje kako je moguće da sam iako pametan ostao siromašan i ništa stekao u životu nisam, a koje mi je postavio jedan od poznanika „biznismena“, spremno sam odgovorio grafitom: „A kako je moguće da si ti tako nepametan postao bogat“. Baš sam ga poklopio i bio zbog toga srećan, a on je sa svojom turbo bembarom odjezdio sa sve plavušom dajući gas da ne zakasni na hot parti sa svojim kolegama bogatašima i sponzorušama.  I on je gledao Kockicu, da se zna. Dobro jutro.

1(Foto: sr.wikipedia.org, arhiva)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s