Ustanak (16. septembar – crtica)

piše: Vlada Todorović

 

CRTICA – vetar, kišobran, a o bezbednosti da i ne govorimo!

Taman sam u autobusu našao slobodan prostor da se uglavim i započnem dugo putovanje (ne u Evropu), kad spazih (dole levo), da jedna žena lista novine. Eto meni besplatnog prelistavanja. Ona se zadržava na njoj interesantnoj stranici, a meni pada pogled na naslov u levom gornjem uglu… tekst sa sve fotografijom… procenjujem jedno desetak redova teksta… i potom moj totalni šok i neverica!

Mnogi kukaju kako su novine prepune priča o starletama, kriminalcima, krađama, ubistvima i sličnim „temama“. Na televiziji od rijalitija ne može da se diše, pa se sve to pretočilo i na strane određenih papirnih produkata koje neki nazivaju novinama.

Gledam u naslov i ne verujem. U pitanju je izgleda bitna vest, podsećam – dodatno „pojačana“ adekvatnom fotografijom: „Miškoviću vetar iskrivio kišobran“!

Iskreno, u tom trenutku ideja da novine prenose dešavanja na „Farmi“ ili kako-god da se zove aktuelni rijaliti programi, deluje kao vrhunsko novinarstvo spram ovoga! Besmislenost ovakve „vesti“ ne treba posebno ni objašnjavati.

No, kasnije mi đavo nije dao mira pa potražih dotičnu vest na internetu. Elem, otkrih da je naslov išao sa nadnaslovm: „vetar mu pokvario imidž“. Ajde, da ta novina ima, recimo, stranu posvećenu vremenskoj prognozi i meteo-dešavanjima, pa da čovek i nađe neku vezu. Ono što me je na kraju „zakucalo“ bila je odredba da je vest plasirana u „crnoj hronici“!? Bez obzira što ima veze sa dolaskom dotične osobe do suda. Ipak…

Najbesmislenija je poslednja rečenica koja zaključuje celu priču, a glasi: „Naime, Miškoviću starijem je po izlasku iz automobila jak vetar iskrivio kišobran, pa je imao problem da bezbedno stigne do zgrade Specijalnog suda“. Posle ovoga defintivno je vreme da se kaže „zbogom novinarstvu, pameti i bezbednosti“.

1

(Foto: www.northdevonjournal.co.uk, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s