Ustanak (2. oktobar – Crtica)

piše: Suzana Gajić

 

Jeste da je ovih dana aktuelna još jedna afera o prisluškivanju i samoprisluškivanju, ali nešto baš i ne obraćam pažnju na to šta ljudi oko mene govore. Možda tu i ima zanimljivih opservacija, ali mi je sasvim dovoljno dnevno pregledanje društvenih mreža i raznih ideja koje se tamo mogu videti. Redovno se tu nađu saveti sa raznih sajtova nad kojima se duboko zamislim. Recimo, kako od plastičnih praznih flaša napraviti tabure? Dobro, prvo, da li mi zaista treba tabure? Drugo, ako mi i treba, zašto da ga pravim baš od plasičnih flaša? Da li će to da podstakne moj ekološki duh, ako ga već nemam, pa ću da razmišljam o reciklaži? I šta ako propadnem kroz taj tabure? Ili, recimo, napravite stočić od stare gume. Prolazi mi kroz glavu kako izgleda i miriše stara guma i baš mi se nešto i ne sviđa. Drugo, gde da nađem staru gumu, da zaustavim nekog vozača i pitam ga: „Izvin’te, da li mogu da uzmem zadnju levu gumu sa točka, deluje istrošeno, a meni baš treba za stočić?“ Možda su ovi saveti nekome korisni. Možda neko ima stočić od stare gume, zavese od potrošenih plastičnih kesa i možda je baš zbog toga ponosan na sebe. Ali, čini mi se da bi daleko korisnije bilo kada bismo zaista reciklirali svoje smeće, umesto da ga farbamo i dalje držimo u kući. 

Dobro jutro!

c3b36f6ff7574a040691efc957010eb8

(Foto: www.pinterest.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s