Ustanak (7. oktobar – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Kriminal zapljuskuje Srbiju. Jedan kriminalni događaj iz Prokuplja zaintrigirao je javnost jer se još uvek ne zna kada se dogodio, ko ga je počinio i kako. Reč je o krađi ukoričenih stripova i jednog laptopa za koju se ne bi ni saznalo da sve nije uredno vraćeno bez svedoka uz poruku: „Žao mi je – nikad više.“ Iako nisam kriminolog, slobodan sam da procenim da je očigledno reč o nekom mladom obožavaocu stripova ali i modernih tehnologija koji je možda sam, a možda i uz nečiju pomoć provalio neopaženo u biblioteku uradio to što je naumio a onda pod nečijim pritiskom, porodice, a možda i vlastite savesti shvatio da je pogrešio i originalno svoj čin pomnožio nulom. Urbana legenda kaže da se za krađu knjige ne odgovara. To ne odgovara istini, ali u ovom slučaju reč je ipak o nepromišljenom činu koji je svoj epilog imao u kajanju zbog učinjenog. Čak i da ga identifikuju, mislim da bi morao da bude kažnjen. Kako? Ja bih ga osudio na kaznu doživotnog članstva u biblioteci i prava da bez ograničenja pristupa stripovima, čita ih ili lista do mile volje i da ima neograničen pristup laptopu kojeg je pošteno vratio. Posle ovoga možda se i sam prijavi bibliotekaru koji će mu, siguran sam, ovakvu drakonsku presudu bez prava na žalbu sa zadovoljstvom i osmehom uručiti.

Dobro jutro!

1

(Foto: www.toplickevesti.com)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s