Ustanak (8. oktobar – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

CRTICA – nepodnošljiva lakoća doručka 

Jutarnje doba u prodavnici. Nije baš prerano, pa su tako tu i srednjoškolci koji su došli da kupe sebi nešto za doručak. Nekada davno mi smo kupovali četvrt hleba i onaj legendarni jogurt u „piramidi“. Ovi mladi naraštaji su više za „izbalansirani“ doručak – energetsko piće i bombone ili sokić i čips.

Iskreno, nisam ni očekivao da vidim nekog od njih kako gricka šargarepu ko zec, ali da je konzumiranje totalno nezdrave hrane za doručak uzelo tolikog maha, to nisam mogao ni da pretpostavim.

Izađoh iz prodavnice, i na putu ka kući videh jednog penzionera kako sedi na klupici i doručkuje. Nije baš najtoplije jutro, ali ako mu to prija – šta fali. I, dok sam prolazio pored njega, sve i da sam hteo da se uzdržim nisam mogao a da ne primetim – doručak tog starine je bio – Smoki!?

Ništa sira, ‘leba, luka, slaninice?

A možda je čika samo poželeo da bude mlad duhom. Pa je inspiraciju za svoj doručak našao kod srednjoškolaca?

1

(Foto: vukajlija.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s