Uranak (10. oktobar – Crtica)

piše: Vanja Savić

 

Autobus koji ne postoji, ili ipak postoji?

U julu mesecu mi se desila jako neprijatna situacija: vozač gradskog autobusa zatvorio mi je vrata ispred nosa, dok sam sa devojčicom pokušavala da uđem. Prijavila sam sve regularno i nakon nekoliko dana dobila odgovor da autobus na toj liniji sa registarskim brojem koji sam prijavila ne postoji. Nisam ja to dobro videla!!! Mene kad nešto zanima, pamtim i zarez i to posle sto godina sa sve iskrivljenom linijom i tačkom na slovu. Pokušala sam da pronađem autobus koji je sporan, jer ga zaista nisam viđala posle prijave. Nisam imala sreće, kao da je u zemlju propao. I onda, jednog dana, dođe mama nasmejana… kaže se u pesmici… neplanirano dobijam smenu u nedelju, uz svu frku i organizaciju gde i kako sa decom ( i suprug je dežurao), dolazim do stanice i blic pred očima. Eto ti ga moj nepostojeći autobus, sa sve registarskim brojem koji sam prijavila. Pa gde si ti meni bio? Ne budem lenja islikam ga kao za izložbu i naravno pozovem Beokom servis. Dobar dan, dobar dan… vi ste taj i taj – ja sam taj i taj. Žena sa druge strane izuzetno ljubazna, zna o kome i o čemu se radi. Šaljem sliku spornog autobusa i po dogovoru, dopunićemo prijavu sa slikom. E da vidimo sada kako ćete se izvući, ko sada neće postojati i koga ćete sada sakriti. Skidam kapu i odajem priznanje vozačima koji svoj posao rade vrlo profesionalno, ima i takvih uverila sam se, ali za ljude bahatog i bezobraznog ponašanja trebalo bi uvesti nenajavljene kontrole i rigorozne kazne. Kako će se sve ovo završiti, ne znam, ali znam jedno, majka ne zaboravlja, i ne bi trebalo pustiti da sve jednostavno prolazi pored nas. Dobro bi trebalo nagraditi, a loše sankcionisati!!! Dobro jutro.

12088416_1134638273230736_4908505714979631084_n(Foto: Vanja Savić)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s