Ustanak (12. oktobar – Crtica)

piše: Ru Šavr

Crtica sa narom

Sećam se da su nedavno jedan proizvod sa narom reklamirali pod sloganom „Nar je car!“. I stvarno, kad pogledate ovu neobičnu voćku, ima „krunicu“ na vrhu, unutrašnjost kao da predstavlja niz dragih kamenčića, veoma je zdrava, raste na lepom drvetu i što je najvažnije, opet je sezona nara kod nas. To me je podsetilo na priču o naru koju sam davno pročitala kao dete. Legenda kaže da je okamenjeni nar postao granat – poludragi kamen koji zbilja veoma liči na zrnca nara. Ono što nije legenda, a zaista samo po sebi zvuči bajkovito, je to što svaki nar u sebi ima isti broj zrnaca. Prilično čudesno, zar ne? Poenta o kojoj želim da pišem je u tome da nas okružuje toliko neobičnih i čudesnih stvari koje ne primećujemo. Ne samo da smo se udaljili od prirode već smo prestali da obaraćamo pažnju na niz predivnih pojava koje nas svakodnevno okružuju. Šta više, ako ih i primetimo, ponekad se iščuđavamo nad njima kao da su vanzemaljske pojave.

Za kraj, ovako izjutra, jedan jako jednostavan recept za dobar dan – istopite crnu čokoladu sa malko ulja ili putera kada se rastopi prelite je po tanjiru ili nekoj ravnoj površini i dodajte zrnaca (otprilike jedne polovine) nara. Kada se potpuno ohladi izlomite čokoladu na parčiće. Izgledaće atraktivno pored toga što je ukusno. Dobićete super dezert za koji kažu i da je zdrav. 

Dobro jutro!

1

(Foto: dijetaplus.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s