Uranak (18. oktobar – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Ne znam kako vama, ali meni je najlepše buđenje uz crnu kafu i kockicu crne čokolade. Dugo razvlačenje u krevetu, degustacija, savršen osećaj pod nepcima, ma milina jedna, naročito ako baš ne moram da radim nedeljom. Siguran sam da ovo sada prati i neki lekar koji u neverici koluta očima na sam pomen mog nezdravog započinjanja dana. Ali nije to jedina nevolja. Naime, turska kafa, u kombinaciji sa tamnom čokolodom povišenog procenta kakaoa predstavlja pravu bombu za izmene i poremećaje u mom ponašanju prema okolini. Nisam znao za taj slučaj dok to nisu objavili austrijski naučnici. E, sad znam pa ću dobro da razmislim pre nego što ubuduće bilo šta stavim u usta. Zašto? Zato što su naučnici sa Univerziteta u Insbruku ustanovili da osobe koje vole gorko naginju više od ostalih sadizmu, makijavelizumu i asocijalnom ponašanju. Takođe, naučnici tvrde i da su ljudi koji vole gorak ukus često narcisoidni i sebični. Dakle, ako je tako, onda sam ja baš divna osoba za druženje, saradnju ili zajednički život. Sklon sam da zbog ljubavi prema kafi, sebe izlažem opasnostima jer stalno tražim nova, dodatna uzbuđenja. Za razliku od mene, ljubazne osobe manje vole gorko. Jedino što me teši jeste da volim ja i slatko i slano i kiselo i ljuto. Volim slatko od trešanja, slanu pitu od zelja i pečenje, ljutu papriku somborku ili kiselo mleko, ali volim ipak i gorku kafu sa tamnom čokoladom. Uostalom, ako je ovo istraživanje i bilo usmereno da istraži naopake ličnosti i karaktere u Austriji, mislim da bi ga trebalo obaviti ponovo i u Srbiji. Ko zna šta bi ovde naučnici sve saznali i do kakvih bi otkrića stigli. Možda da kod nas svi jedu sve i svi su besni, ljuti, razočarani, samozaljubljivi, lažljivi, asocijalni i tome slično. Ali samo pod jednim uslovom. Da imaju šta da jedu.
Dobro jutro!

1(Foto: www.desktopwallpapers4.me, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s