Uranak (1. novembar – Crtica)

piše: Vanja Savić

 

“O, kako lepo oči sjaje kada se voli život, kada se živi slobodno i hrabro, onako, odistinski”, napisala je Jelena Pantić. Ima tu istine, i te kako. Sjaj u očima. Gledala sam i uživala dok sam posmatrala svoje prijatelje. Krenimo redom: pre nekoliko meseci put boljeg života otišao je još jedan mladi bračni par. Nju mnogo volim, a njega sam znala preko nje. Nestvarno divna stvorenja. Često se putem interneta i društvenih mreža čujemo, dopisujemo, ali ne gledam je u oči i ne vidim da li je zaista srećna. Ja sa ljudima ne razgovaram slušajući ih, već posmatrajući njihove oči, pokrete, govor tela. Mogla sam samo da joj verujem na reč. A onda je javila da dolaze i da ćemo se videti. Nisam mogla da dočekam. Samo da je vidim, pogledam u oči i sve će mi biti jasno. Da, srećna je, ne samo zbog toga što više nije u Srbiji. Ne, zbog toga ima tugu, i ton joj je tiši dok priča. Nije svejedno biti odvojen od ljudi sa kojima si ceo život. Ali sve vreme dok smo sedeli i pričali imala je sjaj u očima i to zbog njega, supruga. Nisu oni od juče zajedno pa da čovek kaže: a, zaljubljeni su pa su takvi. Ne, nego se iskreno vole i žive isti san. Malo, malo, pa ga pogleda nežno kao da ga miluje. A on ne prestaje da se smeši dok gleda u nju. U jednom trenutku je stavila ruku na njegovo rame dok je nešto objašnjavala, on je nežno uzeo njen dlan, spustio u svoj, poljubio i nastavio da je miluje po ruci. Kao da je to nešto što se podrazumeva u takvim trenucima. Koliko god sam slušala o njemu da je dobar, požrtvovan, da je voli, sad sam bila potpuno sigurna da će ona biti srećna gde god da je. Sve dok je sa njim. A njegove oči, sjaje kao svetionik u mraku dok gleda u nju i svima pokazuju gde stanuje ljubav ona isrena, prava i jedina. I možda se bolje sutra nalazi tamo negde daleko, ali prava ljubav je tu u nama i oko nas. Dobro jutro.

1(Foto: www.yourtango.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s