Ustanak (5. novembar – Crtica)

piše: Vanja Savić

Šta se dešava kada mislite i ubeđeni ste da poznajete neku osobu, a ispostavi se da je sve što ste do tog momenta znali, bila jedna velika laž? Kako naterati sebe da i dalje gledate tu osobu i pustiti je da živi u ubeđenju da vas je obmanula? Sve je više takvih ljudi, a sve manje onih koji su spremni da kažu istinu i urade ispravno, i čista obraza, uzdignute glave stanu ispred svih. Što kaže komšija: “Dok ja budali objasnim, počnem da verujem da je on u pravu“. I zaista, u određenim situacijama se zapitamo: „Da nismo možda mi sve videli i protumačili pogrešno? Da nismo sve to sanjali pa pretvorili u stvarnost?“. I, dok još uvek imamo zdravog razuma, makar malo, pokušavamo da pronađemo svoju oazu mira i zadovoljstva, gde nema mesta takvim ljudima i dešavanjima koja nas izbacuju iz ravnoteže. Lično, volim pirodu i vodu. Smiruje me dok sedim pored nje i gledam kako lagano otiče ka svom cilju. Ta ista voda ne zna gde će završiti svaka njena kap, ali teče, nekada mirno, nekada uzburkano i ne dozvoljava nikome da je zaustavi na svom putu. Uvek pronađe način da stigne do svog odredišta. Tako bi trebalo da bude i sa nama. Ne dozvoliti nikome da nas poremeti i pomeri sa našeg puta. Sve te osobe mogu da budu samo nemi ili bučni posmatrači, dok mi idemo ka našem odredištu. Dobro jutro.

1

(Foto: hamsayoga.wordpress.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s