Uranak (22. novembar – Crtica)

Piše: Vanja Savić

 

Poznato vam je da se u supermarketima prodavci stalno žale na mušterije. Zahtevni smo i ni sami ne znamo šta hoćemo. A šta kad mi znamo šta hoćemo, a sa druge strane ne dopire to što hoćemo do osobe koja bi trebalo da nas usluži. U kraju, u jednoj od takvih prodavnica, imam dve vrste prodavačica: one koje mrze sebe i ceo svet i one koje su uvek pozitivne, nasmejane i ništa im nije teško. Prva vrsta uvek gunđa, ništa joj nije po volji, a nemoj slučajno da se ne složimo sa onim što nam one daju jer bi izbio treći svetski rat. One nasmejane pronađu način da vas oraspolože, da vam ulepšaju dan, a nisu plaćene za to, i verujem da imaju mnogo više razloga za nezadovoljstvo od ovih prvih. I gde je sad tu logika? I još jedno zapažanje:  mrzovoljne uglavnom rade sa noževima, kod frižidera, mesare, dok su one raspoložene, razbacane po prodavnici da fizikališu ili rade na kasi sa novcem. Do kog zaključka dolazimo? Da svoj posao ne rade dobro oni koji raspoređuju radnike na odgovarajuće pozicije. Znači šta… nije radnik kriv što je nezadovoljan ili zadovoljan, već poslovođa koji ne zna da prepozna i iskoristi potencijal radnika. I opet dolazimo do još jednog zaključka: krivi su rukovodioci, a ispaštaju mušterije.

Dobro jutro.

1

(Foto: imageverybigges.tk, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s