Ustanak (23. novembar – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Ovoga jutra svi smo pod uticajem pozitivne treme. Kao da iznova počinjemo novi početak. Nismo tako mladi, u junu smo obeležili četrdeset šest godina, ali ipak ne osećamo da smo stari da bi posustali pred novim izazovima drugačijeg radio izraza. Uvek smo bili ispred svih konkurenata, rubrike i emisije koje smo uvodili, akcije koje smo pravili, goste koje smo dovodili, kasnije su neki drugi prisvajali i od toga pravili vlastite promocije kreativnosti, a Srbija zna da se mnogo toga novog dočekivalo i uvek očekivalo od Dvestadvojke. Tako i danas, svlačimo staru, već iznošenu programsku haljinu sa sebe i navlačimo novu, koja neće biti kao kod drugih, ista, samo redizajnirana, već drugačija, bogatija, i magičnija. Naša nova programska odlika biće usmerenje prema vama, slušaocima. Nije da tako nije bilo i do sada, ali ubuduće ćemo mnogo intenzivnije osluškivati šta vas konkretno muči, zanima ili intrigira. Odatle i fokus na sve slušaoce u Srbiji, bilo da žive u gradovima ili selima, svejedno je. Naši lutajući reporteri će brzo reagovati na događaje, novinari će pratiti ali i istraživati kako i na koji način mogu da posreduju u rešavanju malih, a opet vama veoma ozbiljnih problema. Nije život samo politika. Pratićemo kulturna dešavanja iz različtih uglova, u goste dovoditi zanimljive sagovornike, one koji imaju šta da kažu a ne samo da govore, a potrudićemo se da šansu damo mladim novinarskim snagama. Nastavićemo i dalje sa proverim, tradicionalno dobro prihvaćenim programskim projektima i sadržajima. Muzika je posebna priča. Imaće uvek prednost u odnosu na priču, jer ste vi rekli da nas slušate i zbog dobre muzike. Obezbedili smo je, ima je i više nego dovoljno za novi početak. Neki se plaše novih početaka, odlažu ih za bolja vremena, čekaju prvi u mesecu, ili da zaduvaju neki povoljniji vetrovi. Mi bez oklevanja biramo dvadeset treći dan meseca novembra, jer smo kao i uvek spremni za eksperimente koji su našem slučaju za protekle godine uglavnom uspevali. Sport, humor, satira, vesti, servisne informacije, kultura, nauka, umetnost, saobraćaj, integracije i tolerantnost, spremnost da suočimo različta mišljenja, sve ćemo to raditi isključivo iz razloga da nikada ne poželite da promenite frekvenciju na kojoj su generacije stasavale bilo kao slušaoci ili saradnici, kasnije novinari ili urednici. Hrabri smo, a zna se da takve bog čuva. Nadamo se da ćete u našem slučaju vi biti naši anđeli čuvari time što ćete svoje poverenje i dalje poklanjati samo nama – vašim radio prijateljima sa Beograda 202.

Dobro jutro!

BGD 202 LOGO

 

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s