Uranak (5. decembar – Crtica)

piše: Ru Šavr

 

ĆELAVA CRTICA

„Svi moji frizeri bili su ćelavi“, čula sam juče jednog momka kako se žali svom sagovorniku. Posmislih u prvi mah, razmišljajući o ovom simpatičnom komentaru, da je to sa njegovim frizerima slučajnost. Ali na to se nadovezao  njegov drug koji je primetio da to nije ništa u odnosu na njegovog  oca kome su  opadanje kose lečili ćelavi lekari. U razgovoru su se dotakli i debelih nutricionista koji dele savete o pravilnoj ishrani, i očeva koji puše, a to zabranjuju svojim sinovima. I tako, redom… Slušajući njihove glasne priče i smeh, vreme provedeno u gradskom prevozu brzo je prošlo, a momci su najzad, pričajući viceve, izašli u centru grada, ostavljajući me da razmišljam o ovim paradoksima.

„Što je dozvoljeno Jupiteru, nije dozvoljeno volu“, kaže stara latinska izreka. Drugim rečima, ima stvari koje autoriteti sebi mogu da dozvole i verovatno da je tako, ali mi se čini da je danas zaista mnogo onih koji prave iznimke kad su njihove ličnosti u pitanju i ne libe se da dozvole sebi ono što drugima ne dozvoljavaju. Na primer, strogi ljudi, još ako su i roditelji, često i sami rade ono što zameraju i zabranjuju drugima. I dalje mi nije jasno kako to da misle da ih deca nisu „provalila“ samo zbog toga što su deca…

Dobro jutro.

 

1(Foto: backwards222.wordpress.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s